Intresseanmälan

  Eskilstunavägen 11

  Pris: 3 995 000 kr/bud
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Antal rum: 6 (varav 3 sovrum)
  Boarea: 170 kvm
  Tomtarea: 2 148 kvm
  Upplåtelseform: Friköpt
  Driftkostnad: 48 645 kr/år
  Byggnadsår: 1909

  Besiktigad

  Beskrivning

  En synnerligen välvårdad tvåplansvilla från sekelskiftet 18/1900-talet!

  Bråbo är en av de äldsta fastigheterna i Hällby! Här finns ursprungshuset från 1800-talet kvar på tomten som har ett högt och fint läge med utsikt över ängar och hustak.

  Välkommen till Eskilstunavägen 11 och en mycket välvårdad fastighet med flera av de äldre byggnaderna bevarade på tomten. Här finns bl a ett av Hällbys äldsta hus kvar tillsammans med uthuslänga och den gamla smedjan. Utöver det finns bostadshuset som är på ca 170 kvm fördelat på 6 rum och kök. Entréplan med välkomnande hall och gott om plats för avhängning. När du har hängt av dig kläderna fortsätter du in i huset och till vänster finns ett härligt kök med matplats och utgång till inglasad altan i bästa söderläge. Rakt fram finns en gästtoalett och det som från början var ett kök och nu är ett förråd. Till höger kommer du till vardagsrummet med snygg fiskbensparkett och en mysig braskamin samt matsal...
  Välkommen till Eskilstunavägen 11 och en mycket välvårdad fastighet med flera av de äldre byggnaderna bevarade på tomten. Här finns bl a ett av Hällbys äldsta hus kvar tillsammans med uthuslänga och den gamla smedjan. Utöver det finns bostadshuset som är på ca 170 kvm fördelat på 6 rum och kök. Entréplan med välkomnande hall och gott om plats för avhängning. När du har hängt av dig kläderna fortsätter du in i huset och till vänster finns ett härligt kök med matplats och utgång till inglasad altan i bästa söderläge. Rakt fram finns en gästtoalett och det som från början var ett kök och nu är ett förråd. Till höger kommer du till vardagsrummet med snygg fiskbensparkett och en mysig braskamin samt matsal med ekparkett. En trappa upp har vi ett allrum, tre sovrum varav ett masterbedroom med walk-in-closet och utgång till inglasad balkong. Helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme, duschplats, dubbla tvättställ i kommod och wc. Här har man även praktiskt placerat tvättmaskin och torktumlare. Det finns källare under halva huset och här finns förråd, pelletsrum med helautomatisk pelletsmaskin så du kan lugnt åka iväg på semester ett par veckor och den sköter sig självt. Här finns ytterligare förvaringsutrymme som även går att ha som gästrum om man vill. Ursprungshuset har en lite farstu, kök och allrum med utgång till trivsam uteplats. Två fungerande eldstäder finns här. På tomten finns även en jordkällare. Fiber är installerat. Radonbrunn finns på tomten.
  Hällby är ett mycket barnvänligt och trivsamt område i utkanten av Eskilstuna och här bor du med närhet till skog, mysiga promenadstråk och motionsspår. I området finns förskolor samt Hällbyskola upp till årskurs 6. Snabb access till E20 för den som pendlar till närliggande städer. På bekvämt avstånd nås Folkesta handelsområde såväl som Tuna Parks köpcentrum. Till Eskilstunas centrala delar tar det cirka 8-9 minuter med bil. Goda bussförbindelser och kort gångavstånd från bostaden till närmaste busshållplats.
  Läs mer
  Fakta
  Antal rum: 6 (varav 3 sovrum)
  Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
  Boarea: 170 m2
  Upplåtelseform: Friköpt
  Tomtarea: 2 148 m2
  Gatuadress: Eskilstunavägen 11
  Postnummer: 63239
  Område: Hällby
  Kommun: Eskilstuna
  Biarea: 35 m2
  Byggnadsår: 1909
  Fastighetsbeteckning: Hällby 2:28
  Rumsbeskrivningar
  ENTRÈPLAN
  Hall Entréhall med klinkergolv som övergår i trägolv. Gott om förvaring och avhängningsmöjligheter.
  Kök Rymligt kök med matplats och utgång till inglasad altan. Snyggt mörkt trägolv och utrustat med kyl, frys, induktionshäll med varmluftsugn och ugn, fläkt, diskmaskin och vinkyl.
  Vardagsrum Härligt vardagsrum med fiskbensparkett och braskamin samt öppet till matsal.
  Matsal Med access från vardagsrummet finns en matsal för härliga middagar. Här ligger det en ekparkett.
  Gästtoalett Med wc och tvättställ.
  Fd kök/tvättstuga På entréplan finns även det utrymme som från början var ett kök och senare en tvättstuga, numera ett förråd.
  ÖVRE PLAN
  Allrum Ovanför trappan finns allrummet med trägolv.
  Sovrum 1 Master bedroom med trägolv, walk-in-closet, garderobsvägg och utgång till inglasad balkong.
  Sovrum 2 Med trägolv och egen klädkammare.
  Sovrum 3 Med trägolv.
  Badrum Helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme, duschplats, dubbla handfat i kommod, wc, handdukstork (el), tvättmaskin och torktumlare.
  KÄLLARE
  Förråd Nedanför trappen finns ett förrådsutrymme.
  Pelletsrum Här står huset värmekälla och det är en pelletsmaskin som är helautomatisk.
  Rum Används av nuvarande ägare som förråd, men tidigare ägare har haft det som gästrum. Utgång till tomten från rummet.
  Byggnad
  Byggnadsår: 1909 (Ombyggt 1981)
  Byggnadstyp: 2-plansvilla
  Boarea: 170 kvm
  Antal rum: 6
  Antal sovrum: 3
  Fasad: Trä
  Fönster: 2-glas
  Tak: Papp
  Grund: Källare och torpargrund
  Ventilationstyp: Självdrag
  Övriga byggnader: Smedja. Kallgarage med gjutet betonggolv. Förrådslänga med tre kallutrymmen och vindsutrymme för brädor m.m. Ursprungshuset med farstu, kök och allrum. Två fungerande eldstäder. Jordkällare.
  Fastighet
  Tomtarea: 2148 m2
  Tomttyp: Trädgårdstomt
  Pantbrev: 1 399 300 kr
  Taxeringsvärde: 2 624 000 kr
  Energideklaration utförd: Ja
  Driftkostnad: 48 645 kr/år
  El: 19 029 kr/år
  Uppvärmning: 20 000 kr/år
  Vatten & avlopp: 6 932 kr/år
  Renhållning: 2 684 kr/år
  Fastighetsskatt: 9 525 kr/år
  Totalt inklusive fastighetsskatt: 58 170 kr/år
  Personer i hushållet: 2
  Fullvärde: Yes
  Energideklarationsdatum: 2024-06-05
  Primärenergital: 92 kWh/m2 & år
  Energiklass: D
  Nätbolag: Eskilstuna Energi & Miljö
  Elleverantör: Eskilstuna Energi & Miljö
  Elförbrukning: 9 584 kWh/år
  Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Plan: Stadsplan (1988-04-21)
  Rättigheter: Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 0484-86/72.1 Last: Ledningsrätt Starkström,Vatten Och Avlopp, 0484-86/72.2
  Planbestämmelser: Stadsplan (1988-04-21)
  Planlösning
  Planritningsbild Planritningsbild Planritningsbild
  Dokument

  Bilder

  Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild Objektbild